Sadece Düzce’nin değil bölgenin en modern ve en ferah kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ve iş insanı Hasan Ulusoy’un desteğiyle Uzunmustafa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi hizmete girdi. Törendeki konuşmasında   kütüphanelerin önemi üzerinde duran Başkan Özlü, “Millet Kütüphanemizin ardından, Sabiha Ulusoy Kütüphanesi'ni de Düzceli kitapseverlerimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Kütüphanemizin yapımını üstlenen iş insanı Hasan Ulusoy’a sonsuz teşekkürler.” dedi.

Uzunmustafa Mahallesi’ndeki Konak Düğün Salonu alanında artık modern bir kütüphane var.  Eğitimin yanı sıra, kültürel ve sanatsal etkinliklerin arttırılması için iş insanı Hasan Ulusoy tarafından yapımı üstlenilen Sabiha Ulusoy Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün başlattığı eğitim atağının bir parçası olan yeni kütüphane, 4 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edildi.

Bölgenin en modern kütüphanesinin açılışa programına Düzce Valisi Selçuk Aslan, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Kültür Politikaları Başkan Vekili Selçuk Pehlivanoğlu, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, iş insanı Hasan Ulusoy ve ailesi ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hasan Ulusoy: “Bu kütüphaneye annemin adının verilmesi benim için büyük bir mutluluk”

Kütüphaneyi Düzce’ye kazandıran hayır sever iş insanı Hasan Ulusoy,  hizmete giren kütüphaneye annesinin adının verilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek “Sizlerle böyle güzel bir günde, benim için çok manalı bir törende, buluşmak büyük mutluluk. Nobel ilaç ailesi olarak güzide şehrimiz Düzce’ye yeni bir eser daha kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Hep hayalini kurduğumuz böylesi bir mekânın ortaya çıkarılması için bizi cesaretlendirip her türlü desteği veren Bakanımız Faruk Özlü ve ekibine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.  Uzun yıllar, başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün Düzce halkına hizmet etmesi temennisiyle bu kütüphaneyi değerli hemşerilerimizin nezdinde belediyemize ve Kültür ve Turizm Bakanlığına emanet ediyorum. Kütüphanemize sizlerin rızası ile rahmetli annemin ismini vermiş olmak benim için tarihi, imkânsız bir mutluluk ve gurur meselesidir.  Projeye ve yapım aşamasında emeği geçen herkese ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yaparak, anahtarını sayın bakanımıza vereceğimiz bu bina artık benim ana adreslerimden biridir. Her fırsata uğrayıp bir çay içmek, kitap kokuları arasından dolaşmak, okuyan, çalışan, gençlerimizle, çocuklarımızla sohbet etmekten büyük keyif alacağım” diye konuştu.

Faruk Özlü: “Burası nezih bir ortam olacak”

Sabiha Ulusoy  Kütüphanesinin şehrin en nezih mekanlarından birisi olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Burası nezih bir alan olacak, saygın bir yer olacak. Burası piknik yapılacak bir alan değil. Biz piknik yapmak için bir yer yaptık, 23 Nisan parkı. Burası sadece kuru bir kütüphane olmayacak. İçerisinde küçük bir kafeteryamız olacak, orasını da Belediyemizin BELTUR şirketi işletecek. Burada çocuklarımız çay ve kahve içebilecekler. Sayın Valim ben her zaman söylüyorum; milletimizin en büyük düşmanı cehalet ve fakirlik. Bu bizim Düzce’ye kazandırdığımız ikinci bir kütüphane. Bildiğiniz gibi, Millet Bahçesi’ne bir kütüphane daha kazandırmıştık. Orası da çok güzel nezih bir kütüphane oldu. Düzce’de gerçekten kütüphaneye ihtiyaç var. O ilk kütüphane, Millet Bahçesine kazandırdığımız kütüphaneye Millet Kütüphanesi adını verdik. Sabah 09:00’da bana telefon geliyor, bu kütüphanemiz dolu, çocuklarımız ve gençlerimiz ders çalışıyorlar. Bu ikinci kütüphane, üçüncü kütüphane de yolda. O da İstanbul Caddesi üzerinde ki bir yere kurulacak. Sorunlu bir arsa olduğu için 3 yıldır uğraşıyorum. Burasını da en kısa zamanda bitirerek çalışmalara başlayacağız. Orada da bir binanın 3 ve 4. katını kütüphane yapacağız. Yine dün Sayın Valimiz ile birlikte Akçakoca ilçesindeydik. Eski Akçakoca Cezaevi metruk bir haldeydi. Burası ile ilgili sayın Adalet Bakanımız ile görüştük ve o binanın tahsisini aldık. İnşallah 4’üncü kütüphanemizde Akçakoca eski cezaevi olacak. Çünkü orada Siyasal Bilgiler Fakültesi var, yapacağımız kütüphane de tam da öğrencilerimizin yolu üzerinde. Yandaki arsa da Karayollarına aitmiş, biz orayı da alarak kütüphane bahçemizin içine katacağız. Ben huzurlarınız da hayırsever iş insanı Hasan Ulusoy ve muhterem hanım efendiye teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Selçuk Pehlivanoğlu: “Eğitim her şeyin önünde geliyor”

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Kültür Politikaları Başkan Vekili Selçuk Pehlivanoğlu da, eğitimin önemine dikkat çekerek başladığı konuşmasından “Artık 21. Yüzyılda yaşıyoruz, 21. Yüzyılda hiçbir savaş silahla yapılmıyor, beyinle yapılıyor. Yani kaç bin yıllık bir geçmişimizin olduğunun veya ne kadar petrolümüzün olduğunun hiçbir önemi yok, ne kadar nitelikli bir nüfus yetiştirdiğimizin önemi var. 21. Yüzyılda Dünyayla rekabet edebilmenin ana koşulu nitelikli bir nüfusa sahip olmak, onun içindir ki eğitim her şeyin önünde geliyor ama maalesef tabi ki her zaman eğitimi 2. Plana atmak mecburiyetinde kalıyoruz. Hasan bey size bir müjde vereyim, gerçi söylemişlerdir ama bu ülkede en güzel yapabileceğiniz hayır ya, okuldur ya kütüphanedir. Çünkü bir milletin geleceğine, bir milletin önder olmasına, bir ulusun ayağa kalkmasına ve ülke için kanlarını vermiş olan şehitlere hakkını helal ettirmesine vesile olacak şey eğitimdir. Sizin bu güzel yaptığınız binadan faydalanan her bir çocuğun hayır duasıyla siz cenneti garantilediniz. İnşallah biz eğitime kafa yoranlarda, içini doldurabiliriz de bu dünyadan bir Fâtiha’ya muhtaç gitmeyiz” ifadelerini kullandı.

Vali Selçuk Aslan: “Türkiye eğitimle yükseliyor”

Türkiye’nin eğitimle yükseldiğinin altını çizen Düzce Valisi Selçuk Aslan ise “Bildiğiniz üzerine biz Düzce’de yeniyiz. Daha ayımız dolmadı, ama bu haftamın çok keyifli geçtiğini dile getirmek istiyorum. Bu hafta 3 tane hayır işinin açılışını yaptık. Bu beni farklı şekilde heyecanlandırıyor. Benden önceki konuşmacılar da ifade etti. Eğer, geleceğimizi şekillendireceksek, var olacaksak, 21. Yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaksa Türkiye Yüzyılı vizyonu olacaksa anahtar eğitimden geçmekte. Millet olarak ayağımızı yere sağlam basıyoruz. Büyük bir medeniyetten zor günlere geldik, zor günlerden de bugünlere geldik. Büyük bir kıvançla söyleyebilirim ki, biz artık irtifa alıyoruz, yükseliyoruz. Açlık belasını, işsizlik belasını aştıktan sonra böyle güzel hayırseverlerimizle, böyle güzel medeniyete dair imza koyduğumuz eserler ortaya koyduk. Medeniyete dair eserlerin ortaya çıkması bir milletin yükseldiğinin fiziki olarak tapusudur. Ben bu tür eserlerin artarak çoğalmasını niyaz ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından, Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde Düzce Valisi Selçuk Aslan, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Kültür Politikaları Başkan Vekili Selçuk Pehlivanoğlu, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve kütüphaneyi Düzce’ye kazandıran hayır sever iş insanı Hasan Ulusoy, kütüphanenin anı defterine düşüncelerini yazdı.

HABER: Savaş ARI