Düzce Üniversitesi’nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Destek Mekanizmaları” programı gerçekleştirildi.

3-512

“Kadına şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini en görünür olduğu alanlardan biri”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Sibel Küçükkülahlı, kadına yönelik şiddeti, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en görünür olduğu alanlarından biri şeklinde nitelendirerek “Bu kapsamda ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ başladığımız bu sempozyum dizileri içerisinde çok önemli bir köşe taşını oluşturuyor. Kampüs birleşenleri olarak öğrencilerimizle, çalışanlarla, öğretim üyeleriyle birlikte içine sağlık bilimleri ve fen bilimleri gibi farklı disiplinleri de katarak toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet sorununun çözümüne katkıda bulunacak tartışmalar başlatmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

2-651

“Kadına şiddet farkındalığının oluşmasında büyük katkıya sahip”

YAŞANAN ELİM KAZA SEBEBİYLE DÜZCE’DE KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ YAŞANAN ELİM KAZA SEBEBİYLE DÜZCE’DE KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci yaptığı konuşmada, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. İkincisini düzenledikleri programla önemli bir noktaya vurgu yaptıklarını belirten Ekinci, sempozyumların kadın ve kadına şiddet konusuna karşı farkındalık oluşturmaya büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.

4-362

Açılış konuşmalarının ardından programın oturumlar bölümüne geçildi.

5-258

“Flört şiddeti bir halk sağlığı sorunudur”

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Pınarcık’ın moderatörlüğündeki ilk oturumun birinci konuşmacısı olan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedef Ünsal Seydooğulları, “Flört Şiddetine Yönelik Farkındalık: “Sevgi mi Şiddet mi?” başlıklı konuşma gerçekleştirdi. Seydooğulları sunumunda, flört şiddetinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade ederek konuyla ilgili önemli veriler paylaştı. Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Bahar Yılmaz Temel, kadına yönelik şiddette başvuru mekanizmaları ve adli süreçlerden bahsederken, Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Esranur Akyıldız ve Amentü Gül Demir ise sosyolojik açıdan kampüs güvenliği ile bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarından söz etti.

10-42

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Coşkun’un moderatörlüğündeki ikinci oturumun ilk konuşmacısı Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Beydili Gürbüz, dünyadan Türkiye’ye kadına yönelik şiddetle mücadelede ulusal ve uluslararası mekanizmalar konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşırken, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’ndan Psikolog Elif Ege, çevrim içi olarak “Mor Çatı Deneyimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Psikolog Fatma Hasret Işık, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Destek Mekanizmaları” adlı sunumuyla programa katkı sağlarken, Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sosyoloji Programı yüksek lisans öğrencisi Dilanur Akbal ise kadınların Türkiye’de şiddete karşı mücadelesi başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.