Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz’ın Öncü Haber Merkezine ‘Şubat ayının ortalarına doğru ekmeğe zam gelebilir” diyerek verdiği zam sinyali, halkın da gündemine oturdu. 5 TL’den 7 TL’ye çıkması öngörülen ekmek fiyatları, Düzce’de en çok konuşulan konuların başında geliyor. Peki, ekmek zammı ile ilgili vatandaşlar ne düşünüyor? Bu sorunun yanıtını alabilmek için, Öncü Haber ekibi sokağa inerek vatandaşlara mikrofon uzattı.

Vatandaşların bazıları artan maliyetler karşısında fırıncıları haklı bulurken, bazıları ise, “Fırıncılar fırsatçılık yapıyor” dedi. Halkın ortak görüşü ise ekmeğe gelebilecek zammın, vatandaşın belini bükeceği oldu.

İşte ekmek zammı ile ilgili vatandaşların görüşleri:

“Hayat devam ettiği müddetçe ekmek almaya devam edeceğiz”

DSC_0002

Metin Tezel: Ekmeğe zam gelmezse iyi olur, ama gelirse yapacak bir şeyimiz yok. Ne yapalım? Aç mı kalacağız? Hayat devam ettiği müddetçe ekmek almaya devam edeceğiz. Çalışana iş var, biz kendi yağımızla kavruluyoruz. O yüzden bir sıkıntımız yok.

“Vatandaş zor geçiniyor”

DSC_0004-1

Ozan Alp Kazak: Şu anda zaten ekmek fiyatları pahalı. Bir daha zam gelirse iyi olmaz, Vatandaşın durumu ortada yani. Vatandaş şu anda zor geçiniyor. Bu konuda fırıncılarında fedakârlık göstermeleri lazım, insanlar 5 TL verirken bile zorlanıyor. Türkiye'de ekonomik yönden zaten sıkıntılar var. Vatandaşın alım gücü az, büyük üreticilerin de fırsatçılığı da var. Allah sonumuzu hayır etsin, inşallah seçimlerden sonra düzgün bir ortam olur.

“Devlet her şeye zam yapıyor, fırıncının yaptığı zammı çok görmeyeceksin”

DSC_0006

Beyazıt Karslıoğlu: Devlet her şeye yüzde yüz zam yapıyor, yani ekmekçi de zam yapsa çok görmeyeceksin. Vatandaşın alım gücünü devlet zaten öldürdü, enslasyonla mücadele edemedi. Enflasyon yüzde 80'lere çıktı, halkın alım gücü bitti.

“Bu zammın devletle alakası yok”

DSC_0007-1

Hasan Basri Davutoğlu: Una zam gelince, fırıncı da zam yapmak zorunda kalıyor. Ama bizim insanlarımızda d var yani. Mesela adam arabasıbnı satacak, internete koyuyor, 110 bin TL istiyor. Öteki diyor ki onun ki 110 bin TL ederse, benimkisi 120 bin TL eder diyor. Bunu büyük marketlerde de görüyorsunuz yani, ekstra ürünlere zam yapıyorlar. Biraz da vatandaşta var yani bu, zam yapmaya alışmış yani. Tamam her şey pahalanıyor, ama bunun devletle alakası yok. Büyük marketler zam yapıyor, fırıncı da zam yapıyor. Eskiden dolar ve Euro çıkınca her şeye zam yapıyorlardı. Şimdi Dolar ve Euro çıkmıyor, neden herşeye zam geliyor? Sadece fırıncılar değil, büyük marketler de fırsatçılık yapıyor.

“İnsanlar artık doyumsuz oldu”

DSC_0011

Eyüp Çiçek: İnsanlar artık doymaz oldu, doyumsuz oldu. Şimdi herkes elini taşın altına koyacak. 'Komşusu aç yatan bizden değildir' demedi mi peygamer efendimiz? Bu memleket batarsa, hepimiz batarız, olaya bu şekilde bakmamız lazım.

“Fırsatçılığa gerek yok”

DSC_0014-1

Turan Atasayar:  Ekmeğe zam gelmesin. Fırıncılar maliyetlerini neden çıkartamasın? Ekmeğe de zam gelmesine gerek yok. Zaten her şey yeterince zamlandı. Ama insanlar almaya, götürmeye alıştı. Bunun adı fırsatçılık. Fırsatçılığa gerek yok.

“Bunun adı fırsatçılık”

DSC_0013-1

Naci Dinç: Bunun adı fırsatçılık. Bu gün Türkiye'de buğday üretimi fazla, hemen hemen kendi kendimize yeten bir ülkeyiz. İhtiyacımız halinde Ukrayna'dan gemilerle tahıl da geliyor. Fırıncılara devlet zaten süpansiyon yapmış hepsine un veriyor. Yani bu zammın bir anlamı yok, yani halkı ezmenin bir anlamı yok! Halk zaten fakir…

HABER: Savaş ARI