Düzce Kent Konseyi ve S.S. Düzce Kadın Girişimi Kooperatifi iş birliğiyle düzenlenen ‘Yerli Malı, Kadın Eli Yılsonu Pazarı’ açılışı geniş bir katılımla Kadın Emeği Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2024 12 27 At 10.32.16 (1)

Etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Cihan Ünal, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, ilgili kurum müdürleri, STK temsilcileri, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Kadın Emeği Merkezi İşletmecileri, girişimciler ile birlikte birçok sanatkâr ve üretici katıldı. Yerli üretim ile kadın emeğinin vurgulandığı pazarda, el emeği tarımsal ve sanatsal ürünler sergilendi.

Başlıksız 1-30

Gün boyu süren pazarda, kadın girişimcilerin ürettiği el sanatları, yiyecekler ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Kadın girişimciliğinin ve yerel üretimin desteklenmesi adına düzenlenen etkinlik, hem üreticilerden hem de ziyaretçilerden tam not aldı.

Whatsapp Image 2024 12 27 At 10.32.10 (1)

Kadın Emeği Merkezi’ni ziyaret ederek üretici kadınlar ile bir araya gelen Vali Aslan, alanda bulunan stant ve dükkanları gezdi. Vali Aslan stant ve dükkan ziyaretlerinin ardından yerel sanatçı Hızır Acil tarafından söylenen türküleri dinleyerek eşlik etti.

A A A-12

Vali Aslan: “Kadın Emeği Merkezi daha iyi noktaya geliyor”

Kadın Emeği Merkezi ziyaretinin ardından Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Kadın Emeği Merkezi, 2020 yılından beridir faaliyet içerisinde ve her geçen süreçte daha iyi bir noktaya geliyor. Kadın kooperatifleri ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin girişimleri ile Yerli Malı Haftası vesilesiyle yılsonu sergisi açılışı yapıldı. Kadınların kendisinin hazırlamış olduğu el emeği ürünleri gezme imkanımız oldu” ifadelerine yer verdi.

Vali-30

“Kadın Emeği Alışveriş Merkezi’ne çevirme konusunda çabamız var”

Üretici kadınların her zaman yanında olduğunu dile getiren Vali Aslan, “Burası oldukça kıymetli ve anlamlı bir yer, ciddi bir emek var. Bu emeği ticari koşullarda daha verimli hale getirme noktasında, İl Özel İdaresi olarak farklı çalışma yürütüyoruz. Burayı gerçek anlamda Kadın Emeği Merkezi’nden, Kadın Emeği Alışveriş Merkezi’ne çevirme konusunda çabamız var. İnşallah bu çalışmamız tamamlandığında, burası haftanın 7 günü, düzenli olarak tüm dükkanların açık olduğu, hemen her üretim kooperatifinin ya da müteşebbis kadının tahsil edilen dükkanında belli bir formda ürünlerini sergilediği ve pazarladığı, bu boyutla da cazibe merkezi oluşması nedeniyle daha fazla müşterinin buraya doğru bir akım içerisinde olacağı, Kadın Emeği Merkezi Alışveriş Merkezi’ni planlıyoruz. Her noktada güçlü ve üretken kadınlarımız, erkeklerle beraber her noktada bu mücadeleye devam ettikçe inanıyorum ki Türkiye çok daha müreffeh bir yer haline gelecek, Düzce çok daha kalkınmış bir yer haline gelecek” açıklamalarında bulundu.

Whatsapp Image 2024 12 27 At 10.32.12

Kadın Emeği Merkezi bünyesinde el emeği ürünlerini satışa sunan üretici kadınlar, Öncü Haber mikrofonuna merkezde bulunan imkanlarla Kadın istihdamına katkı sağladıklarını belirtti.

İşte üretici kadınların Kadın Emeği Merkezi hakkındaki düşünceleri:

Sibel Gün Çabuk: Kadın emeği merkezini hayata geçireli 4 yıl oldu. Daha önce de böyle etkinlikler hayata geçirmiştik. Üreten kadınlarımızın tarımsal faaliyetlerde bulunan ve el sanatları üreten kadınlarımıza yönelik böyle bir program düzenlendi.

Nurgül Özcan: 5 yıldır bu işin içerisindeyim. Artık herkes çalıştığı için bu ürünleri yapacak kimse kalmadı diye düşünüyorum. Birilerinin bunları yaparak, devamlılığını sağlaması için de yöresel ürünler üretmeye devam ediyorum. Başlamadan hiç kimse ne yapacağını bilemez, önce bu işe başlamalı, bende herkes yapıyor diye düşünüyordum ama yapamıyormuş, bunlara çok ihtiyaç varmış.

DÜZCE İL GENELİNDE SAHA DENETİMLERİNE HIZ VERİLECEK DÜZCE İL GENELİNDE SAHA DENETİMLERİNE HIZ VERİLECEK

Nurgül

Fatma Doğan: Burası bizi sosyalleştiriyor, insanları tanıdıkça özgüvenimiz artıyor. Bu işe başlayacaklar cesaretli olsunlar, yapan birine de danışıp sorabilirler. Bende evde oturan biriydim, bir mesajla bu işe atıldım. Bu işi yapmaktan mutluyum.

Fatma Doğan

Nuray Bekoğlu: Biz burada gözleme açıyoruz. Gözlemenin her türlüsü bulunur bizde. Biz sadece Cuma günleri buradayız. İnşallah Perşembe günleri de Perşembe pazarında olacağız. Biz her cuma Kadın Emeği Merkezinde kapının önündeyiz. Kadın Girişimi Kooperatifindeyiz aynı zamanda. Bize o kadar istihdam sağlıyor ki eşlerimizden para istemiyoruz, gezmeye de gidiyoruz icap ettiğinde onları da gezmeye götürüyoruz. Buranın katkısı bize çok. Eşlerimiz, çocuklarımız bazen bize kızıyor ihtiyacınız mı var diye ama biz ihtiyaç olduğu için değil sevdiğimiz için. Hamurla oynamayı sevdiğimiz için bize zor gelmiyor. Kadınız diye evde oturmasınlar, bir kadın her şekilde kendini geçindirebilir. Yeter ki yapmak istesinler, kadına iş çok. İnsanın yaptıkça yapası geliyor. Ben 61 yaşındayım 20 yaşındakilere taş çıkarırım. Biz bu işi evde yapıyorduk, keşfettiler. Kooperatife çağırıldık, ayrıca kooperatif kurucularındanız. Biz 20 senedir kadın emeğindeyiz. Kadın emeğinden başladık. Kadın Emeği Kent konseyi Yönetim kurulundayız.

Bekoğlu Eltiler

Naciye Çakmak: Ben daha yeniyim, arkadaşlarımda gördüm bu işe başladım. Kadın istihdamına çok faydası var, kendi paramızı kendimiz kazanıyoruz.

Naciye Çakmak

Necla Topaloğlu: Aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bize böyle bir imkan verdikleri için çok teşekkür ederim. Hem vaktimi değerlendiriyorum hem de harçlığımı çıkarıyorum. Böyle yerlerde biraz daha destek verirlerse bizim için çok daha faydalı olur. İnşallah devamı gelir.

Necla Topaloğlu

Medine Coşkun: Kadınlara daha çok ön verilmesinden yanayım. En azından kendi harçlığımızı kazanıyoruz, topluma giriyoruz. Herkesin el emeğini tanıtması, kendi parasını kazanması çok güzel. Böyle satış yerleri çoğaldıkça herkes elinin emeğini pazarlayabilir.

Medine Coşkun

Haber: Esengül BULUT- Zeki AŞIKOĞLU