Tarım

“ÜRETİM PLANLAMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal üretim planlaması kapsamında Düzce’de Su Ürünleri Üretim Planı ve Yeni Destekleme Modeli hakkında ilgili kesimler bilgilendirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya başkanlık eden Balıkçılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Akbaş, “Denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, tekne boylarına göre birim destekleme tutarları 2024 yılına kıyasla yüzde 43...

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal üretim planlaması kapsamında Düzce’de Su Ürünleri Üretim Planı ve Yeni Destekleme Modeli hakkında ilgili kesimler bilgilendirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya başkanlık eden Balıkçılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Akbaş, “Denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, tekne boylarına göre birim destekleme tutarları 2024 yılına kıyasla yüzde 43 ile yüzde 100 arasında yükseltildi.” dedi.

Birçok ilki barındıran destekleme modelinin hayata geçirilmesi ile birlikte tarımda yeni bir dönem başladı. Yeni modelle ilgili il bazında devam eden bilgilendirme toplantılarının Düzce ayağı gerçekleştirildi.

Balıkçılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Akbaş’ın başkanlık ettiği toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Melenağzı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bayram Ali Kaya, il müdür yardımcıları, genel müdürlük teknik personeli konu ile ilgili ilçe müdürleri ve teknik personeller katıldı.

Toplantıda Üretim Planı kapsamında getirilen Hamsi Kotası ve Yeni Destekleme Modeli konusunda bilgiler verildi.

“2024 yılına kıyasla yüzde 43 ile yüzde 100 arasında yükseltildi”

Toplantıda konuşan Daire Başkanı Akbaş, “Denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, tekne boylarına göre birim destekleme tutarları 2024 yılına kıyasla yüzde 43 ile yüzde 100 arasında yükseltildi. Bu kapsamda, birim destekleme tutarları gelecek yıl en düşük 5 bin lira, en yüksek 12 bin lira olacak şekilde belirlendi.“ dedi.

Konuşmasını, küçük ölçekli balıkçılık sektörünün desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının öncelikli konularının başında geldiğini belirtip balıkçıların daha verimli ve bereketli av yapmalarına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade ederek tamamladı.

“Üretim planlamasını çok önemsiyoruz”

İl Müdürü Uzun ise; üretimin sürekliliği ve sürdürülebilirliği açısında Su Ürünleri Üretim Planlaması’nın önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında planlamanın önemli bir parçasını yeni destekleme modeli ile Hamsi Kotası’nın oluşturduğunu belirterek, “Üretim planlamasını denizlerdeki zenginliğimizin gelecek nesillere aktarılması açısından bakanlık ve dolayısıyla il müdürlüğü olarak çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Müdürü Uzun, yeni destekleme modelinin ve av sezonunun tüm balıkçılara hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.

Toplantı kooperatif başkanları ve teknik personellerin konu ile ilgili sorularının cevaplanması ile sona erdi.