Teşvik Akademi Anonim Şirketinin ortağı Ahmet Kuşcu, Öncü Haber’e ‘Teşvik akademi’ için özel açıklamalarda bulundu. İş arayanlarla işverenlerin buluştuğu platformda birçok iş arama platformundan farklı özellikler bulunuyor. İş arayanlar ‘işebaşla.com’ sitesinden kayıtlarını kolayca yaptırarak kendilerine uygun işin gelmesini bekliyorlar. Ahmet Kuşcu platform hakkında şunları söyledi: “13 Ocak 2022’de bakanlıktan yetki alarak özel istihdam bürosu olduk. Türkiye’de işsizliği geliştirmek adına bir proje geliştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu projemiz 1 hafta içerisinde 3’te 1 istihdam sağlayan bir model oldu. Bu modeli Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz.
Teşvik Akademi şirketinin ortağı Ahmet Kuşcu, Türkiye’deki eski sistem iş arama modüllerinin son bulduğunu ve o şekilde iş aramanın başarısız olduğunu dile getirerek, “Bundan 10 yıl önce iş arayanımız çok, işverenimiz azdı. Devletimizin yaptığı yatırım politikaları etkili oldu. İşveren sayısı arttı. Bu defa işçi bulamama ya da işçiyi tutundurma gibi problemler ortaya çıktı. Geliştirdiğimiz bir arayüzle iş arayanın işvereni bulduğu bir modül değil, iş arayanın ayağına işin geldiği bir model geliştirdik.” ifadelerine yer verdi.
‘işebaşla.com’a kayıt olup çayınızı içiyorsunuz
İş arayanların ‘işebaşla.com’ platformuna çok basit bir şekilde kayıt olabildiklerini vurgulayan Kuşcu, “Kayıt olduktan sonra çay demleyip çay içiyorlar. Çünkü sisteme kayıt olup kenarda bekliyorsunuz. Sistemde bulunan hangi sürelerde boş olduğunuzu, tam zamanlı mı, part-time mı iş aradığınızı doldurduğunuzda, yazılım metodumuz ve işverenlerimize verdiğimiz panellerden sistem entegre bir şekilde çalışıyor. İşverene nasıl bir personel lazımsa ya da yatırım yapacaksa o şehirde kaç tane eleman ihtiyacı varsa bunları görebiliyor. Kişilerle yazışabiliyor. Fiyat politikalarını karşılıklı revize edebiliyor. Dolayısıyla yatırımı yapmadan o bölgedeki işçinin varlığına göre karar verebiliyor.” açıklamalarında bulundu.
İşverenlerin platformda filtreleme yaparak ülkede, ilde, meslekte aradığı personelleri bulabildiğini belirten Kuşcu, “Bu durum mavi yaka, beyaz yaka, gündelikçi, bakıcı için de geçerli. Bütün mesleklerde geçerli. Önemli olan iş olması. Çok verimli olduğunu düşünüyoruz. Sistemi tam entegre etmemiz 10 gündür edebildik. Hızlı bir şekilde istihdam sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.
“İşverenler sisteme çalışma planı oluşturabiliyor”
Ayrıca işverenlerin istihdam edeceği personeli istihdam etmeden önce kendisinden önceki işverenlerin verdiği puanların ortalamasını görebildiğini dile getiren Kuşcu, “Mesela şirketin iş yükü 500 kişiyle yürüyebiliyor. Ancak ani bir iş yükü olduğunda 100 kişilik 3 günlük ihtiyaç var. Sisteme çalışma planı oluşturuyor. İş görme eylemini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.” dedi.
Son 10 günlük veriye göre yüzde 30 yerleştirme başarılarının olduğunu dile getiren Kuşcu, “Verimiz ne kadar artarsa oran o kadar artar. Sistemdeki kişi sayısı ne kadar artarsa o kadar etkileşim artar. Böylece istihdam artar.” açıklamalarında bulundu.
‘Türkiye’nin en yaygın danışma şirketinden biriyiz.’ diyerek sözlerine devam eden Kuşcu, ülke genelindeki birçok zincir market, ulaştırma şirketleri, otomotiv, gıda sektörü firmalarına danışma hizmeti verdiklerini aktardı.
Öte yandan bu şirketlerle olan görüşmelerde platform için bir memnuniyetin olduğunu vurgulayan Kuşcu, “Ön görüşmemizde platforma üye olanların yaygın bir şekilde avantaj ve kampanyalardan yararlandırılmasını istiyoruz. Sistem iş arama platformu olmanın ötesinde iş arayan kişiye indirim gibi ayrıcalıklar tanıyacak.” ifadelerini kullandı.