“Ardek Proje Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen seminere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Bulut, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.
Öğrencilerin kısıtlı bütçesine katkı sağlayacak
Programda söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, 2209 Projelerinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, TÜBİTAK desteğinin öğrencilerin kısıtlı bütçesine katkı sağlayarak bu süreçte büyük motivasyon vereceğine değindi. Düzenlenen proje yazma eğitimi dolayısıyla Araştırma Dekanlığı’na teşekkür eden Prof. Dr. Ali Öztürk, eğitimin verimli geçmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.
Arslan, Proje yazımı hakkında detaylı bilgiler verdi
Programın ilk konuşmacısı, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Araştırma Dekanlığı Yardımcısı Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, proje yazmanın temel ögeleri, proje yazımında dikkat edilmesi gereken temel hususlar, projelere başvuru süreci ve başvuru koşulları gibi konular hakkında genel bilgiler verdi. Projenin özet bölümünün proje konusunu tam olarak açıklayan ve projenin en önemli kısmı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, projenin başlığı, amaçları ve yöntemlerinin net bir şekilde açıklanması gerektiği ile anahtar kelimelerin önemine değindi.
TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projelerinin ayrımından da bahseden Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SAK) yönelik çalışmalara öncelik tanındığı TÜBİTAK projelerinin değerlendirme kriterlerinden ve TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) hakkında da bilgiler sundu.
Projelere bireysel veya takım olarak başvurulabilecek
Programın diğer konuşmacısı, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, ön lisans ve lisans öğrencilerini sanayiye yönelik proje hazırlamalarına teşvik etmek amacıyla düzenlenen 2209-B Öğrenci Araştırma Projelerinin kapsamı, süresi ve destek miktarları ile ilgili açıklamada bulundu. 2209-B projelerinde mutlaka sanayi kuruluşunun yer alması ve proje danışmanına ek olarak bir sanayi danışmanı ile çalışmak gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Resul Kara, projelere bireysel veya takım olarak başvurulabileceğini söyledi.
Konuşmasının son kısmında, Düzce Üniversitesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü’nün, 2209-B projelerine başvuran öğrencilere sağladığı imkanlara değinen Prof. Dr. Resul Kara, öğrencilere eğitime yoğun katılım sağladıkları için teşekkür etti.
Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.