Sağlık & Çevre

TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında; Muncurlu Ek Hizmet Binası’nda, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda ve Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliği ile hastane yöneticileri, hastane afet yönetimi ekipleri ve kadın doğum servisinde görevli personellerin katılımıyla “2024 yılı Masa Başı ve Saha Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Abone Ol

Hastane personellerine 2024 yılı Masa Başı ve Saha Tatbikatı gerçekleştirildi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Ek Hizmet Binası’nda yapılan ve gerçeği aratmayan tatbikat, hastane personelinin acil durumlara karşı bilgi ve becerilerini artırmak, hastane içindeki güvenlik önlemlerini test etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen saha tatbikatı senaryo gereği; öğleden sonra saat 14:30 civarında hastanede Kadın Doğum Servisi 115 No’lu odada yatan hastanın tedavisini yapmak üzere odaya giren görevli personel bir koku fark eder ve hemen hastanın yanına yaklaşır. Hastayı ve etrafı kontrol ederken koku artar ve hasta banyosundan duman geldiğini görür. Isı ve duman detektörü algılama yapar ve alarm verir. Servis sorumlu hemşiresi hemen koridora yönelerek yüksek sesle KIRMIZI KOD diye bağırır. Servis hemşire istasyonunda bulunan hemşire hemen telefonu alır 4444’ü arar ve 1. Kat kadın doğum servisinde 115 No’lu odada yangın başladığını söyler ve sonrasında 112 çağrı merkezini arayarak itfaiyeye aynı bilgileri verir. Hastane yönetimi, yangın sırasında hastaların ve personelin güvenliğini sağlamak için önceden belirlenmiş acil eylem planlarını hayata geçirir ve yangın tatbikatı sırasında, hastane personeli tahliye işlemlerini başarıyla gerçekleştirilir ve hastalar belirlenen güvenli bölgelere tahliye edilir.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli yangın müdahale ekipleri hızla olay yerine ulaşır ve yangını kontrol altına alır.

Ayrıca, Hastane Afet Yönetim Ekipleri tatbikat sırasında iletişim ve koordinasyon becerilerinin test edilmesi amacıyla, çeşitli iletişim kanalları kullanılarak hastane içinde sürekli bilgi akışı sağlandı.