Tarım

“SOFRADA BEREKETİN ARTMASI AÇISINDAN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Vali Selçuk Aslan, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Marul Fidesi Dağıtım Töreni"ne katıldı. Aslan, “Sofralarımızda salataların vazgeçilmezi olan marul fidesini 92 çiftçimize dağıtıyoruz. Projenin %75'i tarım bakanlığımız tarafından, %25'i ise çiftçilerimiz tarafından karşılanmaktadır. İlimizde 216 ton üretim hacmi olan marulun 250 bin fide dağıtımı ile üretimi inşallah daha da arttıracağız.” açıklamalarında bulundu.

Abone Ol

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri kapsamında Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde marul fidesi temin töreni düzenlendi.

Düzce genelinde marul yetiştiriciliği yapan 92 çiftçiye maliyetinin yüzde 75'inin Bakanlık, yüzde 25'inin ise çiftçinin karşıladığı Maritima ve Kanaryole çeşitlerinden oluşan toplam 250 bin adet marul fidesi dağıtımı yapıldı.

Düzce'de 120 dekar alanda 309 adet sera ile yıllara göre değişkenlik göstermekle birlikte domates, biber, taze fasulye, hıyar ve marul da örtü altı yetiştiriciliği yapılarak 1.436 ton sebze üretimi gerçekleşiyor.

Marul fidesi dağıtım töreninde, tarımın ve güvenliğin toplumların geleceği açısından vazgeçemeyeceği konular olduğunu dile getiren Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Sofrada ekmek küçülmeye başlarsa insanlar arasında rekabet artar, insanlar arasında kavga başlar. Onun için gıda güvenliği arzı kıymetli. Sosyal devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tarım sektöründe her zaman çiftçinin yanında bir sosyal politika devam etmekte birçok ürün, yakıt,  tohum desteği ile çiftçi desteklenmekte." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının devamında Vali Aslan, “Bugün de anlamlı bir etkinlikle bir aradayız. Sofralarımızda salataların vazgeçilmezi olan marul fidesini 92 çiftçimize dağıtıyoruz. Projenin %75'i tarım bakanlığımız tarafından, %25'i ise çiftçilerimiz tarafından karşılanmaktadır. İlimizde 216 ton üretim hacmi olan marulun 250 bin fide dağıtımı ile üretimi inşallah daha da arttıracağız. Memleketimizin kalkınması, sofrada bereketin artması açısından üretmek zorundayız. Daha verimli daha modern tarım yöntemleri geliştirirsek tezgahdaki gıda ürününün fiyatını da düzeltme şansımız olur. Onun için doğru tarımsal yöntemleri uygulamak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatında yer alan ifadesinde buyurduğu gibi ekilmemiş bir karış toprak bırakmamak zorundayız.  Bunun için hudutta memleketi vatanı bekleyen askerin çabası ne ise tarlada elinde çapası ile üretim yapan tarlasını imar eden çiftçinin çabası aynı kıymettedir. Bugünkü fide dağıtım törenimizin berekete vesile olmasını temenni ediyor hepinize hayırlı kazançlar dileklerimle saygıyla muhabbetle selamlıyorum." açıklamalarında bulundu.

Marul fidesi temin töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, “Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 2024 yılı tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projeleri kapsamında “Marul Üretimini Geliştirme Projesi" ile %75 devlet hibeli vereceğimiz marulların çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlar getirmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

İl Müdürü Uzun projenin Bakanlık katkısının 370 bin 1 TL, çiftçi katkısının 125 bin TL olmak üzere toplam maliyetinin 495 bin 1 TL olduğunu kaydetti.

Çiftçilerin emeğinin karşılığını fazlasıyla alacağı bir projeyi daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Düzce Ziraat Odası Başkanı Aydın Topuz etkinlikte emeği geçen tüm kurumlara, iş birlikçilerine ve çiftçilere gönülden teşekkür ederek dağıtım üretim gücünü pekiştirirken tarıma da olan inancını bir kez daha gösterdiğini belirtti.  

Tören çiftçilere marul fidelerinin dağıtımıyla sona erdi.