Sağlık & Çevre

“SAYIN BAKAN; DÜZCE ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NE GELİP DURUMU GÖRÜN”

Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Düzce’nin sağlık sorunlarını Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na anlattı. Hastanelerdeki yoğunluğun yanında doktor ve tıbbi cihaz eksiliğine dikkat çeken Özcan, “Düzceliler tedavi olamıyor” diyerek serzenişte bulundu. Özcan, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde parasız hiçbir hastaya müdahale edilmediğini savunarak, Bakan Memişoğlu’na “Sayın Bakan; Düzce Üniversitesi Eğitim, Araştırma...

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Düzce’nin sağlık sorunlarını Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na anlattı. Hastanelerdeki yoğunluğun  yanında doktor ve tıbbi cihaz eksiliğine dikkat çeken Özcan, “Düzceliler tedavi olamıyor” diyerek serzenişte bulundu. Özcan, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde parasız hiçbir hastaya müdahale edilmediğini savunarak, Bakan Memişoğlu’na “Sayın Bakan; Düzce Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gidin, hasta kuyruklarını görün” diye seslendi. Özcan Ayrıca, hava kirliliği nedeniyle kentteki kanser vakalarında büyük artışlar olduğuna dikkat çekti.

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’ın gündeminde Düzce’nin sağlık sorunları vardı. 

“Araştırma Hastanesi’ne gelip hasta kuyruklarını görün”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde söz alan Özcan, “Düzce'nin sağlık alanındaki sorunlarına değinmek istiyorum; Düzce'nin en büyük iki hastanesi olan Düzce Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama ile Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım yatak sayıları yetersiz. Randevular sorunlu, cihazlar eksik, doktor az. Düzceller tedavi olamıyor. Sayın Bakan; Düzce Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gidin, hasta kuyruklarını görün. Tedavi olmayan hastaların halini görün. Hastane kapılarında çocuklar için bekleyen anne ve babaları görün. Milyonlarca sığınmacıya ücretsiz sağlık hizmetleri veriliyor. Ancak Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, bizim vatandaşlarımızdan para isteniyor. Parasız hiçbir hastaya müdahale edilmiyor. Sadece parası olanın tedavi olduğu bir noktaya geldik. Düzce Üniversite Hastanesi'nde hocalar, hastaları muayene etmiyor. Muayeneleri asistan ve öğrencilere yaptırıyorlar. Kendileri sadece para karşılığı, özel muayene yapıyor. Aldıkları muayene ücreti çok yüksek. Bu nedenle hastalar, hastane kapısından geri dönüyor” dedi.

“Kanser hastalarının aileleri perişan durumda”

Düzce’de tedavi olmayan kanser hastalarının il dışındaki hastanelere gitmek zorunda kaldığının altını çizen Özcan, “Diğer yandan Düzce'de kardiyoloji, dahiliye gibi birçok branşta uzman doktor sayısı yetersiz. Muayene ve tedavi süreleri çok uzuyor. Yaşlılar ve kalp hastaları mağdur oluyor. Acil hastalar yatak bulamıyor. Psikiyatri hastaları, çareyi başka şehirlerde alıyor. Görüntüleme hizmetleri yetersiz. Ultrason ve tomografi gibi, uzun kuyruklar var. Endoskopi, kolonoskopi gibi hizmetlerde, personel ve cihaz eksikliği var. Bu nedenle tanı ve tedavi süreleri yavaş ilerliyor. Düzce Avrupa'da havası en kirli beş şehirden birisi, İnsanlar 365 gün zehir soluyor, kanser ve solunum yolu hastalıklarında artış var. Ancak Düzce’de pet görüntüleme ve Radyoloji hizmeti yok. Kanser hastaları çevre illere sevk ediliyor. İmkanı olan gidiyor, imkanı olmayan kalıyor, aileler perişan durumda” diye konuştu.  

“İlçelerimizde de sağlık sorunları bitmiyor”

İlçelerde yaşanan sağlık sorunlarına da değinen Özcan, “İlçelerimizde sorunlar bitmiyor, Çilimli ilçe hastanesinde acil servis, çocuk hastalıkları ve dahiliye gibi temel branşlarda doktor ihtiyacı var. Çilimli halkı bu hizmetleri almak için, şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor. Gölyaka ilçe hastanesinde dahiliye, ortopedi, göz ve kadın doğumunda doktor sayısı yetersiz, hastalar diğer ilçelere yönlendiriliyor. Akçakoca devlet hastanesinde kardiyoloji, nöroloji ve psikiyatri bölümlerinde uzman doktor sayısı yetersiz, göz ameliyatları için gereken cihazlar eksik. Sayın Bakan; Akçakoca halkı hastaneye gitmeye korkuyor, çünkü mevcut hastane binası deprem yönetmeliğine uygun değil, yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmıyor. Sağlık çalışanları ve hatalar risk altında. Akçakocalılar yeni devlet hastanesine biran önce kavuşmak istiyor. Yığılca, Gümüşova, Cumayeri ilçe hastanelerimizin durumu da aynı, genel cerrahi, çocuk dahiliye, kadın doğum ve ortopedi bölümlerinde uzman doktor sayısı yetersiz. Bu bütçe de Düzceli yok, bu bütçe de Düzce’nin sorunlarına çözüm yok, Düzceli hemşerilerim adına sağlık alanındaki ihtiyaçlarımızın karşılanmasını talep ediyorum, teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI