DÜZCE BAROSU “DÜZCELİ AVUKATLARI GURURLANDIRDI” DÜZCE BAROSU “DÜZCELİ AVUKATLARI GURURLANDIRDI”

Temelleri Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi olan II. Meşrutiyet’te atılan Türk Ocakları, 25 Mart 1912 tarihinde İstanbul Türk Ocağı’nın açılmasıyla resmi olarak faaliyet göstermeye başladı. 1931 yılındaki feshinden 18 yıl sonra 10 Mayıs 1949 tarihinde ikinci varlık dönemi başlayan ocak, Türk Ocakları Yasası ile İstanbul'da yeniden açıldı ve şubeleşme sürecine girdi.

Kırpılmış

Bundan 112 yıl önce bir gençlik girişimi olarak doğan Türk Ocakları, kuruluş amacına uygun şekilde geçmişte olduğu gibi günümüzde de Türk toplumunun milli kimliğini harekete geçiren çalışmaların yanı sıra ilmi, iktisadi ve sosyal alanlarda da ülkenin ilerlemesine yönelik sosyal faaliyetlere devam ediyor.

Ocağın faaliyetlerini genişletmek ve özellikle Türk dünyası ile ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulan "Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı"nı da bünyesinde barındıran Türk Ocakları’nın Düzce’de de hizmet vermesi amacıyla aylardır Doç. Dr. Taner Atmaca öncülüğünde devam eden titiz kuruluş çalışmaları tamamlandı.

Türkiye’nin birçok ilinde şubesi bulunan Türk Ocakları Genel Merkezi, bir ilk olarak Düzce Şubesi’ni vatandaşlarla buluşturuyor.  

Türk OcaklarıHizmet binası Eski Özel İdare İş Hanı’nda bulunan Türk Ocakları Düzce Şubesi’nin açılışı dolayısıyla Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda bir program düzenlenecek. 16 Aralık 2024 Pazartesi günü saat 11:00’de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak tören, Türk müziğinden dinletiler ile devam edecek. Kurucu Başkan Doç. Dr. Taner Atmaca’nın açılış konuşması ile devam edecek programda, genel merkez mensupları ve davetli protokol üyelerinin hitaplarından sonra konferansa geçilecek. Türk Ocakları’nın tarihini ve bugününü katılımcılara aktaracak konferansın ardından program sona erecek.

Türk Ocakları Düzce Şubesi Kurucu Başkan Doç. Dr. Taner Atmaca, tüm Düzceliler’i ocağın açılış programına katılmaya davet etti.