Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Düzce programı kapsamında Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Düzce Sivil Toplum Buluşması”na katıldı. Kentteki paydaşların birlik-beraberlik içerisinde olmasının ve iş birliğini benimsemesinin öneminden bahseden Kurtulmuş, “Bu iş birliğinden Düzce’ye ve memlekete hayır geleceğine inandığımız için bundan memnun oluruz. Ayrıca tecrübemiz gösteriyor ki, eğer bir ilde sivil toplum kuruluşu ve ili yönetenler hep beraber, yani cümlenin maksudu bir olur, herkes şehirle ilgili aynı hedefe yönelirse inanın ki sonuç mutlaka alınır.” dedi.

A A 20241007 35849379 35849370 T B M M B A S K A N I N U M A N K U R T U L M U S D U Z C E D E

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılmak üzere Düzce’ye geldi. Düzce programı kapsamında Düzce Valiliği ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden Kurtulmuş, yeni akademik dönemin ilk dersini verdi. Dünyadaki gelişmeler, bunların Türkiye’ye ve bölgeye yansımaları üzerine açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, önümüzdeki dönemin en temel özelliğinin çok kutupluluk olacağını ifade ederken, Türkiye’nin de en önemli ülkelerden biri olacağını vurguladı.

15604 Whatsapp Image 2024 10 07 At 171224 1

Kurtulmuş, akademik yıl açılış töreni sonrası Düzce Belediyesi ziyareti ile programını sürdürdü. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, Başkan Dr. Faruk Özlü tarafından karşılanan Kurtulmuş, şeref defterini imzaladı. Başkan Özlü, makamında ağırladığı Kurtulmuş’a belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aktardı.

A A 20241007 35849379 35849375 T B M M B A S K A N I N U M A N K U R T U L M U S D U Z C E D E

Özlü: Düzce’yi her alanda daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz

‘EN KISA SÜREDE GÜVENLİ HALE GETİRİLECEK’ ‘EN KISA SÜREDE GÜVENLİ HALE GETİRİLECEK’

Kurtulmuş ardından Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Düzce Sivil Toplum Buluşması”na katıldı. Kurtulmuş’un STK temsilcileri ile de bir araya geldiği programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye’nin en genç ili olmasına rağmen, Düzce’nin sanayisiyle, ihracatıyla, ticaretiyle, kültür ve turizmiyle Türkiye’nin ve bölgenin parlayan yıldızı olmayı başardığını vurguladı. Düzce’nin birçok kalkınma, gelişme ve sosyal kriterlerde Türkiye’nin ilk 20 ili arasına yer aldığını kaydeden Özlü, “Düzce’yi her alanda daha da ileriye taşımaya, vatandaşlarımızın memnuniyetini, mutluluğunu, taleplerini ve karar alma mekanizmalarını mutlak surette gözetmeye devam edeceğiz.” dedi.

8-49

Düzce Valisi Selçuk Aslan ise, “Renkli sosyolojisi ve güçlü ekonomisi ile sivil toplumun da aynı şekilde güçlü olduğu Düzce’mizde sizleri misafir etmekten onur duyuyoruz.” diye konuştu.

5-188

Kurtulmuş’tan STK temsilcilerine: Sizlerin görüşlerinize şahit olmak bizim için önemli

Ardından kürsüye davet edilen TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, sivil toplum kuruluşlarına verdikleri önemden söz ederek, “Biz her zaman Türkiye’de sivil toplumun oldukça güçlü olmasını, sesinin çok çıkmasını, fikirlerini açık bir şekilde ortaya koyulmasını, hatta sivil toplum kuruluşları arasındaki rekabetin de o şehrin ve ülkenin gelişmesi bakımından büyük katkı sağlayacağına inanırız. Bu vesileyle gittiğimiz her yerde değerli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelmek, sizleri dinlemek, sizlerin fikir ve görüşlerinize şahit olmak bizim için önemlidir.” dedi.

9-50

Türkiye’nin önemli bir zaman diliminden geçtiğini anlatan Kurtulmuş, bu süreçte sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen sorumluluğa dikkat çekerek, “Türkiye yüzyılı olarak önümüze koyduğumuz daha büyük hedeflerin, daha güçlü Türkiye’nin oluşması için her birimizin üzerine neler düşüyor bunları gözden geçirmenin ötesinde, aynı zamanda hem bölgemizde hem dünyada yeni bir dönemin başladığı, yeni ve fevkalade hızlı gelişmelerin, değişimlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Onun için imkanlarımızı, fırsatlarımızı, elimizdeki ne var, ne yok bunların hepsini ortaya koymak ve ülke olarak da bu imkanlardan ve fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak mecburiyetindeyiz. Bunu yaparken aynı zamanda, eş zamanlı olarak üzerimize düşen bir başka sorumluluk ülkemizi her türlü tehlikeden, her türlü riskten mümkün olduğunca arındırmaya, uzaklaştırmaya gayret etmektir. Tabi ki bütün bunları yapabilmenin birinci şartı birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Yani insanların fikirleri farklı olur, sivil toplum kuruluşlarının uğraş alanları farklı olur. Ama biz aynı ortak hedef aynı ortak istikamet içerisinde yürüyen unsurlar olmak zorundayız. Fikirlerimizin farklı olması bizim zayıfladığımız anlamına gelmez. Biliyorsunuz hakikatin kıvılcımları fikirlerin çarpışmasından ortaya çıkar. Fikirlerin çarpışmasından, projelerin, Türkiye’ye bölgeye ilişkin farklı kanaatlerin dile getirilmesinden memnun oluruz. Bizim arzu etmediğimiz şey yıkıcı olmaktır. Yani fikir söylüyorum derken doğruları dile getiriyorum derken yıkıcı olmamak. Karşı taraftakini yok saymamak, ötekileştirmemek ve onları sadece fikirlerimizin rekabet içerisinde olduğu insanlar olarak görmektir. Bu anlamda hele hele farklı toplumsal alanlarda çalışan grupların iş birliği içerisinde hareket etmesi ise bizleri sadece sevindirir. Bu iş birliğinden Düzce’ye ve memlekete hayır geleceğine inandığımız için bundan memnun oluruz. Ayrıca tecrübemiz gösteriyor ki, eğer bir ilde sivil toplum kuruluşu ve ili yönetenler hep beraber, yani cümlenin maksudu bir olur, herkes şehirle ilgili aynı hedefe yönelirse inanın ki sonuç mutlaka alınır. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden beklentimiz şehri ilgilendiren müşterek hedeflerde de ortak görüşlerinizi oluşturabilmek ve siyasetin, karar vericilerin ve şehri yönetenlerin önüne koyabilmenizdir.” şeklinde konuştu.

1-511

Düzce Sivil Toplum Buluşması soru-cevap bölümü ile devam etti. Kültür Merkezi’nde Düzce belediye başkanları, MSM’de ise Düzce protokolü ile özel toplantılar da gerçekleştiren TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, akabinde Düzce’den ayrıldı.

Editör: Esengül Bulut