Bilim & Teknoloji

KARBON AYAK İZİ HESAPLANMASI VE DEVLET DESTEKLERİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği Sürdürülebilirlik Yolculuğunda Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması (Karbon Ayak İzi) ve Devlet Destekleri Eğitimi, Düzce TSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitimde, sürdürülebilirlik, küresel ısınma, sera gazı emisyonları ve ilgili standartlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Abone Ol

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması ve Devlet Destekleri konularında eğitim düzenledi. Eğitim programına Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju Acar, Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ali Gelinoğlu ile Düzce TSO’ya üye firmaların temsilcileri katılım sağladı.

Eğitim programının ilk bölümünde; CNF Türkiye temsilcisi M. Turgut Çopuroğlu, Sürdürülebilirlik Kavramı ve İklim Eylemi, Küresel Isınma ve Sera Gazı Tanımı, Yeşil mutabakat ve 2053 net sıfır hedefleri bağlamında güncel durum, ulusal ve uluslararası ticaretteki uygulamalar, GHG Protokolü ve ISO 14064 standartları kapsamında Sera Gazı envanteri oluşturma, Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması – Sektörel örnekler konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Eğitimin ikinci bölümünde konuşan Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan ve Doç. Dr. Asude Ateş de konuyla alakalı devlet destekleri, yapılmış örnek uygulamalar ve yeni projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Programın son bölümünde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju Acar, Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ali Gelinoğlu, eğitmenlere Düzce’nin yöresel ürünleriyle hazırlanmış olan sepetleri hediye etti.

Eğitim programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.