Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yaratıcı Beyin ve Liderlik” başlıklı konferans; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün katılımıyla Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yaratıcı ve yönetici beyin hakkında bilgilendirmelerde bulunan Hülagü, ““Kültürü belli açıdan değiştiren yaratıcılık asla tek bir kişi ile gerçekleşmez. Bir etki yaratabilmesi için fikri, başkalarının anlayabileceği gibi şekillendirebilmeli, o disiplindeki uzmanların genel kabulünü kazanmak adına ise ait olduğu kültürel ihtisas alanının içeriğine dahil edilmelidir.” açıklamalarında bulundu.

Düzce Üniversitesi’nde “Yaratıcı Beyin ve Liderlik” adlı konferans düzenlendi.  Konferansa; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Mülkiye Başmüfettişi Ersin Yazıcı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, protokol üyeleri, idari ve akademik personel ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

ASLAN, ÖĞRETMENLERE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ ASLAN, ÖĞRETMENLERE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

7-108

Geleceği Şekillendirmede Önemli Rol: Liderlik

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, liderliğin karar alma ve yönlendirme becerisinin yanı sıra geleceği şekillendiren ve vizyon oluşturan bir kavram olduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı.

8-72

Liderliğin; bireyler, kurumlar ve toplumlar üzerindeki etkilerinin ele alınacağı konferansın, düşünce gücünde önemli bir farkındalık oluşturacağını, yenilikçi ve etkili stratejilere ışık tutacağını dile getiren Sözbir, değişen dünyamızda yol gösteren dahi liderlere her zaman ihtiyacımız olacağını söyleyerek liderlerin kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Liderlik tecrübeleriyle etkinliğimize konuşmacı olarak katılım sağlayan Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye şükranlarını sunan Sözbir, konferansın ufuk açıcı ve ilham verici geçmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

1-662

“Düzce Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Alanda Her Zaman Gündemin Takipçisidir”

Programda konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, ulusal ve uluslararası alanlarda gündemin takipçisi olarak “Yaratıcı Beyin ve Liderlik” etkinliğini düzenleyen Düzce Üniversitesi’ne tebriklerini sundu. Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün, akademik alanda ülkemize ve milletimize fayda sağlayacak birçok yenilik kattığını ifade eden Selçuk Aslan, Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Hülagü’ye Düzce Üniversitesi’ne teşriflerinden dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

2-648

“İnsanoğlu, Hz. Adem’den Beri Var Oluş Sırrını ve Hakikati Taşıyor”

Konferansını sunmak üzere kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü; insanoğlunun, Hz. Adem’den beri var oluş sırrı ve insana özgü hakikatleri beraberinde taşıdığını hatırlatarak konuşmasına başladı. İlk çağlardan itibaren insanın; resim, müzik ve sanatta yaratıcılığını ortaya koyduğunu söyleyen Hülagü, yaratıcılığın doğasına dikkat çekerek yaratıcı kıvılcımın nasıl oluştuğunu, kıvılcımın oluşmasında beynin rolüne ve doğuştan gelen yaratıcılık yeteneğinin gelecek nesillere nasıl aktarılabileceği sorularına ışık tuttu.

5-256

“Yaratıcılık Asla Tek Bir Kişi ile Gerçekleşmez”

Zeka ve yaratıcılığın iç içe geçen kavramlar olduğunu sözlerine ekleyen Hülagü, zeka ve yaratıcılık kavramları ile ilgili yapılan ilk çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Yaratıcı ve yönetici beyin, yaratıcı başarı, yaratıcılık ve beyin hastalıklarının ilişkisi başlıklarında sunumunu gerçekleştiren Hülagü, “Kültürü belli açıdan değiştiren yaratıcılık asla tek bir kişi ile gerçekleşmez. Bir etki yaratabilmesi için fikri, başkalarının anlayabileceği gibi şekillendirebilmeli, o disiplindeki uzmanların genel kabulünü kazanmak adına ise ait olduğu kültürel ihtisas alanının içeriğine dahil edilmelidir.” ifadesinde bulundu.

İnsan beyninin yarattığı ürünlerin yok etme potansiyeli açısından nasıl bir güç olduğunu 20. yüzyılda atom enerjisinin keşfi ve kullanımıyla yol açtığı felaketler ile örneklendiren Hülagü, beyin ve beyincik içerisinde var olan milyonlarca nöron ve nöronlar arasında bağlantı kuran sinaps kavramlarını da anlattı. Yapay zekanın doğuşu ve gelecekte bizi nelerin beklediğine de değinen Hülagü, bilinç, duygusal zeka, yaratıcılık ve uyum sağlama konularında insan ile yapay zeka arasındaki farkları konuştu.

6-155

“Sözü Güçlü, Gücü Tesirli Bir Türkiye Yüzyılı”

Liderlik vasfıyla bir milletin geleceğini ve dünyanın tarihini değiştiren, yol gösteren rehber Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençler için en önemli örnek olduğunu dile getiren Hülagü, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında “Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye Yüzyılı” kurmak adına gayretlerin süreceğini söyleyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Programın ardından Rektör Sözbir’i makamında ziyaret eden Hülagü, Düzce Üniversitesi Anı Defterini imzalayarak ev sahipliğinden dolayı Sözbir’e teşekkürlerini sundu.

Editör: Tuğba Aksoy