BAKAN IŞIKHAN, TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARIYLA BULUŞTU BAKAN IŞIKHAN, TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARIYLA BULUŞTU

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, kendisinin hazırlayıp sunduğu Yorumlu-Yorum programında, Düzce’ye damgasını vuran ve aralarında Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk’ün de bulunduğu bazı yöneticiler hakkında başlatılan “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Zimmet” davası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Düzce Ziraat Odası yönetimindeki bazı yöneticilerin ne köyde oturduğunu ne de çiftçilikle uğraştığını belirten Ünsal, sırf silah ruhsatı alabilmek için odanın basamak olarak kullanılmasına tepki gösterdi. Ziraat Odası’nın çok ciddi bir bütçesi olduğuna işaret eden Ünsal, “Çok ciddi imkanlar var. Ziraat Odası hakikaten sadece doğrudan gelir desteği, paralarıyla aidat alan bir kurumdan ziyade, birçok aktivasyonu olan bir yer. Paranın çok döndüğü bir yer ve bu paraya hükmetmek için, kontrol etmek için seçimdeki boşluklar kullanılmış.” dedi.

Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayını ile geniş kitlelere ulaşarak Düzce’nin gündemine ışık tutan, Yorumlu-Yorum programının son bölümünde Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ve bazı yöneticilerinin adının karıştığı “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Zimmet” davası depremini gündeme taşıdı.

Whatsapp Image 2024 06 03 At 10.36.03

Başlatılan soruşturmanın Düzce gündemine bomba gibi düştüğünü ifade eden Ünsal, “Ziraat Odası Başkanı, Başkan Yardımcısı bir de muhasip üyenin gelen müfettişin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermiş olduğu rapora göre; Ziraat Odası Birliği Başkanlığı’ndan Ankara'dan görevden alındığına, haklarında görevi kötüye kullanma ve zimmet iddiasıyla dava açılması için işlem başlatıldığı haberi Düzce'ye bomba gibi düştü” dedi.

Unnamed-3

DOKTOR BU SANA YAKIŞTI MI?

Düzce Ziraat Odası yöneticilerinden bazılarının ne köyde oturduğunu ne de tarımla uğraştığına dikkat çeken Ünsal, bu kişilerin yasal boşluklardan yararlanarak oda yönetimine girdiğini vurguladı. Ünsal,  “Ziraat Odası ne avantajı var, ne dezavantajı var? Bizim gündemimizde ne kadar var? Memleket ziraatla, tarımla düzelebilir. Ziraat, tarım, turizmle ayağa kalkabilecek bir coğrafyada yaşıyoruz. Yıllardan beri bu başkan görevde, ama nasıl görevde? Çok enteresan şeyler var. Mesela Konuralp’te doktorluk yapan bir vatandaş, ismi Aydın Işık, doktor bu tarımla hiçbir alakası yok. Yayakbaşı Köyü’nden delege olmuş. Delege olduğun, yönetime girdiğin zaman, ziraat odalarında silah ruhsatı hakkın doğuyor. En çok da bunun için istiyorlar. 2023’ün Ocak ayında bir muhtar, Düzce Seçim Kurulu Başkanlığı’na dilekçe veriyor. Diyor ki “Mesela Mecit Dalkes, Küçük Ahmetler Köyü Muhtarı, Abdurrahman Hançer isimli bir vatandaş, köyümüzde bulunmuyor. Aynı kişinin köyümüzde bir taşınmazı da yok. Çiftçilikle de iştigal etmiyor, ziraat odası delegesi olarak, köyümüzden Küçük Ahmet Köyü’nden seçilmiş, buna itiraz ediyoruz.” Oktay Ardınç, Samandere Köyü Muhtarı, “Ahmet Zabunoğlu bu köyde bizim işimiz yok, taşınmazı da yok.” diyor. Köy de dilekçe vermiş. Aynı zamanda Fatih Tezcan Bataklık Köyü Muhtarı diyor ki “Murat Gürgen köyümüzde ikamet etmiyor, aynı kişinin köyümüzde taşınmazı yoktur, ama Ziraat Odası Köy delegesi olarak seçilmiş, gönderilmiş.” Muhtarlar tam da uyanamamış tabii işe. Ziraat odasının delegasyon seçilmesi için, üyeler için sabah saat 8’de sandık kurulur akşam 5'te kapanır. Üyelerin oy kullanması lazım. O köyle hiçbir alakası yok. O mahalleyle hiçbir alakası yok. Mesela Aybaşı Köyü Muhtarı Yaşar Çengel, Burhaniye Mahallesi’nin delegesi; oğlu Ömer Çengel de Ağa Mahallesi’nin delegesi, ama bunların ikameti Aybaşı Köyü’nde.  İşin mahiyeti ortaya çıktıkça, iktidar olabilmek için seçimin içindeki bütün entrikalar çevrilmiş. Peki, her üye delege olamaz mı? Olabilir. Ama yasa diyor ki; ‘O köyden olacak, çiftçiliği de orada yapacak. Diyelim ki Samandere Köyü’nden bir adam, Düverdüzü Köyü’nden delegasyon olmuş. Burhaniye Mahallesi’nden bir adam gitmiş, tabiri caizse Çiftlik Köyü’nden delegasyon yapılmış. Muhtarlar da bu işe pek ehemmiyet vermemiş. Çünkü Ziraat Odası’nda çok ciddi bütçeler var. Çok ciddi imkanlar var. Ziraat Odası hakikaten sadece doğrudan gelir desteği, paralarıyla aidat alan bir kurumdan ziyade, birçok aktivasyonu olan bir yer. Paranın çok döndüğü bir yer ve bu paraya hükmetmek için, kontrol etmek için seçimdeki boşluklar kullanılmış” açıklamalarına yer verdi.  

Unnamed (1)-1

SİLAH RUHSATI ALMAK İÇİN…

Yine bazı oda yöneticilerinin sadece silah ruhsatı alabilmek için yönetime girdiklerini söyleyen Ünsal, “Sadece Ziraat Odası mı? Esnaf Odası ne işe yarıyor? Ticaret erbabına, esnaf erbabına bu ne katkı sağlıyor? Bütün paralar ödeniyor, altında arabalar, bir aşağı, bir yukarıya kendi arabalarını garajda tutup, odaların arabalarıyla, imkanlarıyla sefa sürüyorlar. Ziraat odasının çiftçiye faydası ne? Tavuk satmaktan, ilaç satmaktan başka veya böyle silahı bellerine almaktan başka ne işe yarıyor? Hangi çiftçinin üretimine katkısı var? Esnaf Odası Başkanı veya bu böyle çok gerekli olmayan odaların katkısı ne? Kredi faizleri artmış da geri mi düşürmüş? Yörük malıyla kurban kesenlere, bu memlekette alkış tutuluyor. Türkiye'de yeniden bir yapılanma lazım. Bu odalar, sendikalar, bunların hepsinin topluma fayda sağlaması gerekir. Attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değecek. Ne faydası var? Bu tür oda başkanları yasal müeyyide ortada gidiyor. Valilikten silah ruhsatı alıyorlar. Birileri beline, silah takacak. Millete caka satacak. Doktorun, çiftçilikle ne alakası var? Bu yakışır mı bir doktora? Aydın Hoca sana yakışır mı? Çiftçilik belgesiyle beraber belki üzerinde birkaç yer var. Hiç olmadığı halde Yayakbaşı Köyü’nden delege olmuş” ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğba Aksoy