Düzce’de yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi gıda, giyim başta olmak üzere çoğu sektör hareketlenirken bu, bayramın vazgeçilmezi olarak bilinen tatlıcılara da yansıdı.

New Folder (4) Baklava2

ÖZLÜ: ARTIK DÜZCE’YE YATIRIM YAPMAK ZORUNDA ÖZLÜ: ARTIK DÜZCE’YE YATIRIM YAPMAK ZORUNDA

Sektör temsilcileri her ne kadar geçen senelere göre durgunluk olduğunu söylese de tüketiciler yine de bayram baklavasından vazgeçmiyor, talebe yetişmeye çalışan imalathaneler bu bayram için tam kapasite mesai yapıyor.

Thumbs B C 1Ad9600D16C6A6F4A5209C16C4A4A38B

Ramazanda diğer aylara oranla yükselen yoğunluk, bayramla birlikte daha da artmış durumda. Bayram telaşına giren baklavacılar, mağaza satışlarının yanı sıra online siparişlere yetişmek için çaba gösteriyor.

Tatlı

"Sağlık her şeyden mühim, mor baklavanın bilinen yerlerden alınması önemli"

Sürece ilişkin bilgi veren tatlıcılar, ramazanın baklavacılar için bereket ayı olduğunu belirterek, bu ramazanın geçen yıla göre biraz daha durgun geçtiğini söyledi.

Her sene olduğu gibi ramazan ayındaki hareketliliğin stabil şekilde devam ettiğini dile getirilirken, sektörde bayram hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.    

New Folder (4) Baklava3

Tüketicilerin bu bayram yine en fazla klasik fıstıklı ve cevizli baklava tercih ettiğine değinen tatlıcılar, soğuk baklava ve midye baklavanın da klasikler arasında yerini aldığını söyledi.

İçine bezelye katan bile var!

Öte yandan sektör temsilcileri, bayram yoğunluğu arasında tüketicilere şu uyarılarda bulundu:

"Bayramlarda merdiven altı imalat biraz artar. Piyasada 150-200 TL'ye baklava satıldığını duyuyoruz. 150-200 TL'ye baklava olmaz, tüketicilerimiz bu ucuz baklavalara rağbet etmesin. Tüketici bir kilo ucuz baklava alacağına yarım kilo kaliteli baklava alsın, sağlığını düşünsün. Maliyetler bu seviyedeyken bu fiyatlara baklava yapmak mümkün değil, dolayısıyla içine ne koyulduğu belli değil. Sağlığını düşünen tüketiciler bu baklavalara bakmasınlar bile."

Bazı kötü niyetli satıcıların baklavanın içine ay çekirdeği, bezelye, yer fıstığı gibi ürünleri gıda boyasıyla karıştırdığına dikkati çekilerek, özellikle bayram gibi yoğun dönemlerde bu durumda artış yaşandığına işaret edildi.

New Folder (4) Baklava1

 "Bu bayram ortalama 500 TL'den 1400 TL'ye kadar baklava var"

Fiyatlar hakkında yapılan bilgilendirmede ise, "Bu bayram ortalama 500 TL'den bin 400 TL'ye kadar baklava var. Yaptığımız hesaplamalara göre, 500 TL altında satılan baklavaya şüpheyle bakmak gerekir." uyarısında bulunuldu.