Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde güreş ve halter antrenörlüğü yapan Mesut Yılmaz, aralarında Avrupa ve Türkiye şampiyonu da bulunan 17 özel gereksinimli sporcu yetiştirdi.
38 yaşındaki Yılmaz, il genelinde bulunan bedensel ve işitme engelli bireylerin sporla tanıştırarak onları yetiştirdi. Yılmaz, Bahçeşehir Spor Kompleksi'nde Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu hedefleyen özel gereksinimli sporcuları çalıştırmayı sürdürüyor.
Yeni şampiyonluklar hedefliyor
İlk özel gereksinimli sporcu olarak yetiştirdiği Muhammet Kaan Aktürk’ün bedensel engelli halter dalında Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu belirten Yılmaz, "İşitme engelli güreşte de Yunus Emre Caklı dünya şampiyonası kampına seçildi. Türkiye ikincisi oldu. Şu an Marmara Üniversitesi'nde eğitimine devam ediyor." açıklamalarında bulundu.
Yılmaz, güreşte işitme engelli 2 sporcuyla çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, "Salih Birinci, işitme engelliler güreşte 51 kilo grekoromen stilde Türkiye şampiyonu oldu. Beytullah Yeşildağ ise sağlık sorunları nedeniyle şampiyonaya katılamadı ama Düzce'de il şampiyonluğunu elde etti." ifadelerine yer verdi.
Sudenaz Özen ve Elif Nur Babur adlı gençleri de çalıştırdığını, Özen’i tesadüfen pazarda karşılaştıktan sonra ikna ettiğini Babur'u beden eğitimi öğretmeninin tavsiye ettiğini aktardı.
“Öncelikle Türkiye şampiyonasında birinci olmalarını ve milli takıma seçilmelerini istiyorum”
Her iki branşta da yeni şampiyonluklar hedeflediklerine değinen Yılmaz, "Öncelikle Türkiye şampiyonasında birinci olmalarını ve milli takıma seçilmelerini istiyorum. Daha sonra da Avrupa, dünya ve Paralimpik Oyunlarda bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
İşitme engelli 10, bedensel engelli 7 sporcu yetiştiren Yılmaz, "Hepsi spor sayesinde daha çok sosyalleşti. Hedeflerine ulaşmak için mücadele etmeye devam ediyorlar. Onlardaki bu azmi gördükçe ben de yeni öğrenciler bulup yeni başarılar elde etmek için elimden geleni yapıyorum." ifadelerine yer verdi.
Bedensel engeli bulunan 15 yaşındaki Sudenaz Özen haltere başladıktan sonra ağırlık çalışmaya başladığında kendini güçlü hissettiğini ve Türkiye birincisi olmak istediğini belirtti. Özen, kendisi gibi olanlara da tavsiye olarak hayata küsmeyip, sporla hayata bağlanmaları gerektiğini vurguladı.
"Eve kapanmak yerine spor yapsınlar"
İşitme engelliler 51 kilo grekoromen sitilde Türkiye şampiyonluğu bulunan 14 yaşındaki Salih Birinci, yaklaşık 3,5 yıldır güreş yaptığını belirterek, "İşitme engellilere tavsiyem, eve kapanmak yerine spor yapsınlar. Bu sayede hem güçlenecekler hem de sosyalleşecekler." açıklamalarında bulundu. AA