Siyaset

“DÜZCE’DE HAYAT 18:00’DAN İTİBAREN DURUYOR”

Abone Ol

Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerine yönelik geri sayım devam ederken, Düzce’de siyasetin nabzı Öncü TV ekranları ile 100.2 Radyo Öncü’de atmaya devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin süreçte Saadet Partisi’nden Düzce Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen Nevfer Kadir Güner, Öncü TV ekranlarının sevilen sabah Kuşağı “Güne Merhaba” programına konuk oldu.

Programda, deneyimli gazeteci Canan Üstüner’in sorularını yanıtlayan Güner, özellikle Düzce esnafının yaşadığı sorunlara değindi. 

“İnancın, tarihin, hepsi zaten milli görüştür”

 ‘Düzce’nin sorunlarını her daim yaşıyoruz.’ diyerek Düzce’de yapılan işlerin kalıcı olmadığını dile getiren Güner, “Esnaf olarak daha yakından yaşıyoruz. Yüzeysel şeyler yapılıyor, ama kalıcı eserler yok. Allaha şükür Saadet Partisi geçmişinde ciddi ekonomi ile insanına etkilemiş bir parti. Genç bir başkan adayıyla çıktık. Projelerin yapılabilmesi için, gençlerin açılması lazım.” ifadelerini kullandı.

 

“Merkez yapboz tahtasına dönmüş durumda”

Düzce Merkez’in durumunun geldiği halden memnun olmadığını dile getiren Güner, “Merkez yapboz tahtasına dönmüş durumda. 1997’de yaşayan bir şehirdik. Aradan 27 yıl geçti, merkezde akşam 6 dediğinde ticaret duruyor.  Şuan bir altyapı patlasa dökülen betonlar kırılmaya çalışılacak. Aylarca insanlar uğraşacak. Biri geliyor, tramvay koyuyor, öbürü kaldırıyor. Bunu yapanlarda aynı siyasi partiden.” açıklamalarında bulundu.

 Siyasetçilerin sorunu çözecekleri yerde, sorunu büyüttüklerini ifade eden Güner konuşmasının devamında şunları söyledi:

 “Ne kadar esnafa gittiysek seçim çalışmalarında tüm esnaf mal indirip bindiremiyoruz. Arabaları indiremiyoruz. Diyorlar. Kolisini taşıyacak imkanları yok. Herkesi etkiliyor bu durum. Düzenli imar projeleri yapılmamış. Sorunun çözülmesini isterken sorun daha da büyütüyorlar.”

“İnsanların abisi, kardeşi olmaya geliyoruz”

Belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği projelere değinen Güner, “Belediye başkanı seçilirsek ilk önce mahalle muhtarlarını, halkı STK’ları toplayıp, ‘ne derdiniz var?’ diye konuşacağız. Gerçek halkla konuşacağız. Milli Görüş olarak amacımız; kimseyi ayırt etmeden tamamen halkın belediye başkanı olarak, kapımızı herkesin çalabileceği, insanların abisi, kardeşi olmaya geliyoruz. Bizim tamamen derdimiz hizmet etmek. Yöneticilik, kul hakkı olan bir olay,  aldığımız bu ateşten gömleği en iyi şekilde kimsenin hakkını yemeden, rant sistemini kaldırarak, belediyede havuz sistemi kurarak yönetmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Akıllı şehirler kurmak istiyoruz”

‘Düzce’de ciddi projeler yaparsak, geleceğin mega kentlerinden biri olabilir.’ diyen Güner, projelerinde şu şekilde bahsetti: “Projelerimizden biri 4 farklı noktaya şehir kuruyoruz. Akıllı şehirler kurmak istiyoruz. Altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, güneş enerjisi sistemiyle elektriğini üreten bir yapı oluşturacağız. Modern kentleşme yapmak istiyoruz. Şehirleri planlarken 50’li yıllardan planlıyoruz. Düşünürken 2070’leri düşünüyoruz. Biz geleceğe bakacaksak, modern şehirler uyarlamamız lazım. Yeşillik yok, hava kirliliği var. Merkezde tarihi dokuya uygun, bir mimari yapılacak. Tarih, kültür turizmi yapacağız. Sanayiden alınan parayı belki bu turizmden alabiliriz. 1- 2 müteahhittin hizmetine sunarsak, bu şehri beton yığının ötesine geçmez. Toprağı eski haline getirmek çok uzun zamanı alır. Düzce yapılan en büyük ihanetlerden biri. Bugün Düzce’de ürettiğin malı çok rahat ulaştırırsın. Tarımla ilgili projelerimiz var. Gıdamız olmazsa yaşayamıyoruz. Tarım hayvancılık olgusunu oluşturmazsak gelecekte gıdasız kalacağız.”