Düzce şehir merkezindeki su sıkıntısını kökten çözmek için DSİ iş birliğinde dev bir alt yapı projesinin hayata geçirilmesini sağlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şu günlerde baş gösteren kesintilere yönelik de kafa yorduğunu ‘Yorumluyorum’ programında anlatan Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, su mağduriyetlerini bitirecek formülü ilk kez duyurdu. Başkan Özlü’nün planını açıklayan Ünsal, “Düzce’de çözüm olarak öngörülen şu; her binaya, her haneye hidrofor. Toplu konutlarda yaşam alanına göre diyelim ki 20 tonluk, 10 tonluk veya 5 tonluk depolar ve hidroforlar belediye tarafından kurulacak. Kişi sayısına göre daire alanına göre hesaplanıp, diyelim ki bir hidrofor 50 bin lira. 40- 50 tane hane var, biner liralık para 6 taksitle su faturalarına yansıtılacak.” dedi. Düzce Belediyesi’nin fatura ve vergi kalemlerinde yüklü alacağı olduğuna söz getiren Ünsal, bir yaptırımla karşılaşmamak için borçluları vatandaşlık görevini yerine getirmeye davet etti.

Duzce De Kuraklik Su Kaynaklarini Etkiledi 2485

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programında Düzce’de konuşulmayanları konuşmaya ve halk için sesini yükseltmeye devam ediyor. Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayını ile geniş kitlelere ulaşarak Düzce’nin gündemine ışık tutan Yorumlu-Yorum programının son bölümünde Ünsal, Düzce’de yaşanan su sıkıntısı ile ilgili Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yeni bir plan hazırladığında olduğunu ilk kez açıkladı.

Özlü Mesaj

Borcu olanlar borcunu ödesin, sularınız kesilebilir”

Ünsal, “Düzce'de sularda çok ciddi sıkıntı var, susuzluk var.’ dedik, Allah rahmetini esirgemedi ama kısmen bir çözüm olmakla beraber ciddi şekilde bu konuyla ilgili Sayın Belediye Başkan Dr. Faruk Özlü bize birtakım değerlendirmelerde bulundu. Düzce Belediyesi'nin 50 milyonun üzerinde su alacağı var.  Piyasaya 190 milyon lira borcu, 250 milyon lira alacağı var. Rakamsal olarak bunun da 50 milyona yakını su ve bunun yanında tabela vergisi var. Ben bu değerlendirmeden şunu çıkarttım; borcu olanlar borcunu ödesin, sularınız kesilebilir. Hesaplarınıza hacizler başlayabilir, talimat verilmiş. Peki CHP İl Başkanı; ‘Tazyikli fatura, tazyiksiz su var.’ dedi. Peki su sorununu biz neden yaşıyoruz? Ben bir şeyler anlatmıştım, yalnız anlatmadığım bir şey var. Çekya'da dönemin valisiyle beraber sivil toplum kuruluşları başkanlarının bir hamam sefası var. Onu unutmuşum, o vakti zamanında birilerine bu sular peşkeş çekildi. Şimdi geldiğimiz nokta şu; Selahattin Olcar’dan sonra Düzce'de 1 metre boru döşenmiş. Su için bir şey yapılmamış, yüzde 54 kayıp ve kaçak var. Basınç yapıldığı zaman, basınçlı su verildiği zaman zaten su yok. Basınç verildi, borular patlıyor, yüzde 54 kaçak var. Arıtmadan çıkan su şebekeye girip çıktıktan sonra yüzde 54 oranında kayboluyor. Düzce iki deprem gördü; çözüm üretilmeli, icra makamındaki adam riyaset makamındaki adam çözüm üretmeli. Faruk Özlü üretmeli. “Var mı?” dedim bir çözüm? Şimdi 46 milyon Euro’luk bir yatırım var. Yatırımdan önce bir çözüm var, pansuman tedbir ama aslında kalıcı tedbir. Şimdi konutlara imar verilirken, iskan verilirken hidrofor ve su deposu şartı var. Vatandaş, müteahhitler bunun iskanını alıncaya kadar gösteriyorlar. İskanı aldıktan sonra söküp gidiyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Iski Duzce Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi Insaati 29711 692021

BİR MİLYON YÜREK GAZZE İÇİN YÜRÜYECEK BİR MİLYON YÜREK GAZZE İÇİN YÜRÜYECEK

“Bakarsınız bir gün banka hesabınız bloke olmuş”

Düzce’de su sorununun çözülmesi için öngörülen plandan bahseden Ünsal, “Düzce’de çözüm olarak öngörülen şu; her binaya, her haneye hidrofor. Toplu konutlarda yaşam alanına göre diyelim ki 20 tonluk, 10 tonluk veya 5 tonluk depolar ve hidroforlar belediye tarafından kurulacak. Kişi sayısına göre daire alanına göre hesaplanıp, diyelim ki bir hidrofor 50 bin lira. 40- 50 tane hane var, biner liralık para 6 taksitle su faturalarına yansıtılacak. Aslında bu olması gereken bir çözüm. Mesela benim köydeki evimde bile hidrofor var. Şimdi belediye, bunu bu şekilde bir çözüme kavuşturmak cihetine gidiliyor. Şu anda tespitler yapılıyormuş, çalışmalar yapılıyormuş ve bu aslında olması gereken bir şey. Dünyanın her tarafında var, susuzluk durumlarında hidroforlardaki suyu biz kullanabilmeliyiz. Bununla ilgili yeni bir yatırım planlaması yapılmış, 50 milyon Euro, 45 milyon Euro’luk. Bununla beraber bu iş çözülecek. Ama ne zaman çözülecek, biraz zaman alacak. Her eve bir hidrofor, her binanın altına bir hidrofor ve taksitle ödenecek güzel bir uygulama. Bunun haricinde emlak vergisi veya belediyeye çeşitli borçları olanlar lütfen paralarınızı hemen ödeyin. Bu haftadan itibaren hacizler gelmeye başlar, bakarsınız bir gün banka hesabınız bloke olmuş.” dedi.

2-497

“Göz ardı eden kim varsa bunun gereği misliyle yapılsın”

Kurulacak sistemin faydalı olacağını dile getiren Ünsal, “Çok kararlı bir şekilde tahsilat noktasında bir tasarrufa gidilmiş. Bu arada şirketlerde personel sayıları fazla, onlara da çözümler var. Onlar da ücretsiz, süresiz izinlere ayrılacak. Çünkü tasarruf tedbirleri gerçekten bir gereklilik oldu. Bizi ilgilendiren boyut suya pansuman olarak aslında pansuman da değil bu depo ve hidrofor sistemi ivedilikle harekete geçmeli. Düzce'de gerçekten bu faydalı bir şey olur. Hayatımızı kolaylaştırır, peki iskan alıncaya kadar bu hidrofor sistemini, depo sistemini kurup da iskan alındıktan sonra bertaraf edenler ne olacak? Müteahhitler gereğini misliyle yapsın. İnsanlardan bu kadar para kazan, bu kadar imkanlar kazan. İnsanlar orada bu müeyyide varsa bunu uygulamayan, bunu bir şekilde göz ardı eden kim varsa bunun gereği misliyle yapılsın.” ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğba Aksoy