Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ebubekir Altıok hat sanatı ile ilgili kitap bölümü hazırladı. 47 Hilye-i Şerife ile gerçekleşen sergi açılışına; İstanbul Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Yazıcı, kitapta eserleri bulunan sanatçılar, sivil toplum kuruluşları ile sanatseverler katılım sağladı.

1-790

ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSLARI GÖZ DOLDURDU ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSLARI GÖZ DOLDURDU

Sergi açılışında konuşan Yıldız Holding Sanat Danışmanı İbrahim Ethem Gören, Hilye'nin güzel yüz ve ziynet manalarına geldiğini, kelimenin "Hilye-i Şerife", "Hilye-i Saadet" “Hilye-i Nebevi” şeklinde kullanımlarının olduğunu belirterek, Hilye-i Şerifelerin Hz. Fatma'nın, vefatından sonra Hz. Muhammed'i görememe endişesinin bir sonucu olarak ortaya çıktığını ifade etti. Peygamberimiz Hz. Ali'ye, “Benim hilyemi yaz, onu gören beni görmüş gibi olur.” dediğini anlatan İbrahim Ethem Gören, “Hilyeler, bu kutlu hadisin üzerine ortaya çıkan bir levha formudur. Dolayısıyla bu Hadis-i Şerif'ten yola çıkarak ilk hilyeyi Hz. Ali'nin yazdığını söyleyebiliriz." ifadesinde bulundu.

2-752

"Aşkın Sureti Hilye-i Şerifeler" kitabının iki yıllık çalışma sonucu ile hazırlandığını dile getiren Hattat Ebubekir Altıok, hazırlanan kitapta aralarında Hafız Osman, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Hasan Rıza Efendi, Bakkal Arif Efendi, Mehmed Fehmi Efendi, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın da yer aldığı 35 sanatçının kaleminden 47 Hilye-i Şerife’nin yer aldığını belirtti.